säsongens sista EB

Spelade våra sista fem EB-matcher innan sommaren på Eos idag, spelade mot Eos P02 och P03-lag, kämpade på nästan hela tiden och vann tre av fem matcher! Fin avslutning på säsongen, nu kör vi lagavslutning på tisdag, sen avslutning med hela Eos nästa onsdag! Sen är det SOMMAR och SOMMARTRÄNINGAR! :) 

liten lagbild från idag;)

mer Eskilstuna




Mayas bilder denna gång :)

Eskilstunabilder 2

 
Matildas bilder :)
 
 

Bildbomb Eskilstuna

Japp det var det, kommer kanske fyllas på med bilder om vi hittar fler :)
X

Eskilstuna 2014

Det var en sömnig men samtidigt förväntansfull samling Eosspelare, coacher och föräldrar som samlades utanför Eoshallen i fredags morse för att 07.00 påbörja sin bussresa till Eskilstuna. Från flickor 02-03 var vi 9 spelare, tre coacher och en förälder, och på bussen fanns till slut totalt 70 personer från 5 lag.
Bussresan hade flyttats fram för alla eftersom vi hade match redan 16.15, men vi hann ändå förbi och dumpa väskorna på skolan där vi skulle bo innan vi packade in oss i två minibussar och åkte mot GUIF-hallen där vi hade första matchen mot Fryshuset. Trots 7 timmars bussresa lyckades vi plocka fram kämpaglöden, och gav Fryshuset en riktig match som vi till slut förlorade med 52-46. Vi coacher var dock nöjda med starten på turneringen. 

Eos flickor 03-04-lag hade bara 4 spelare med sig, så några av våra 03-or dubblade i vissa matcher när det inte krockade. På fredagen till exempel, då turneringen tog en dramatisk vändning när Märta trillade och slog i huvudet. Fick vila en stund, sen reste hon sig och spelade resten av matchen. Därefter blev hennes tillstånd bara sämre. Precis innan 02-ornas nästa match, 20.15 mot Nyköping, började hon må riktigt dåligt, och det slutade med att Amalia och Emily fick åka in med henne till Eskilstuna akutmottagning, för att kolla upp det. Som tur var mådde Märta allt bättre med tiden och vi kunde till slut ta med henne hem till skolan och krypa ner i våra sovsäckar runt midnatt. P.S: Vi vann mot Nyköping med 61-29.
Ingen rast och ingen ro, 9.15 på lördagsmorgonen var det dags för nästa match mot Lidingö, ännu ett Stockholmslag. De är ofta väldigt duktiga, precis som nu, och trots ännu bättre kämpaglöd förlorade vi med 45-31. Tillbaka till skolan för snabb lunch, och sedan tillbaka till GUIF för match 13.15 mot Täby. Vinst i denna match betydde åttondelsfinal i B-slutspelet för vår del, och eftersom den skulle spelas 9.00 på söndagen, hade vi en lördagseftermiddag fri från matcher. Vi passade därför på att sticka till Vattenpalatset, Eskilstunas badhus, och ta oss ett välförtjänt dopp innan vi gick för att köpa turnerings-tshirts och därifrån tillbaka till skolan för middag.
Efter middagen tog vi oss till en hall en bit ifrån skolan för att titta på flickor 01 när de spelade åttondelsfinal, en match som de tyvärr förlorade mot Spånga med 64-5.
Tillbaka till skolan, där vi tog det lugnt och till slut gick och la oss för att ladda inför söndagens matcher, med start i flickor 03:s match 8.00. De mötte Värpinge IF, ett annat Lundalag, och vann med 1 poäng.
Vi visste att söndagen skulle bli en hektisk dag beroende på hur långt vi gick, och peppade av o3:ornas vinst var det sedan vår tur att möta Jämtland 9.00, och efter att tjejerna plockat fram "110 eosprocent" och gjort oss coacher riktigt stolta, vann vi med 47-13. Vi sa till tjejerna att stoppa ner känslan i fickan till nästa match, som vi spelade mot Blackeberg ca 2 timmar senare. Även den vann vi med tio poäng, och plötsligt var nästa match semifinal! Vi gick i samlad trupp i ösregn till Ica för att handla lite proviant, hela tiden sjungandes och blåsandes i våra nya visselpipor som Matilda köpt till laget i New York; "VI SES I SEMIN!!"
Ytterligare 2 timmar senare var det dags för den matchen, nu mötte vi Täby, och den främsta motivationen mot tröttheten var finalen och pokalen! Tjejerna plockade ännu en gång fram sin allra bästa kämpaglöd, och vi vann matchen med 49-34.
Efter att den matchen var klar hade bara vi och ett av 01-lagen matcher kvar, då de andra lagen åkt ut i sina matcher, och när finalen var bara minuter bort fylldes plötsligt GUIF-hall 2 av Eosspelare, coacher och föräldrar som kommit för att heja fram oss till vinst. "Lika bra att ta det hela vägen, va?" :)
Det gjorde vi också, genom underbar attityd, vilja och kämpaglöd trots trötthet, sår på knäna och näsblod tog vi relativt snabbt ledningen och höll den matchen igenom, tills vi till slut VANN med 57-26 mot Katrineholm! Lyckan och glädjen var total, och lyckoskriken när tjejerna tog emot pokalen var nog helgens höjdpunkt för alla! Tjejerna hade spelat 4 matcher på 7 timmar (plus de som hade spelat extra med 03-orna) och lättnaden av att äntligen få vinna och ta emot pokalen, förgyllde nog deras dag lite extra.
Vi packade snabbt in oss i vår Lundabuss, men innan vi kunde köra mot Skåneland körde vi till en annan hall (skolan där vi bodde förra året) och tittade på de sista minuterna av 01:ornas match, sedan väntade vi medan de duschade (lite för länge, tyckte alla), och sedan bar det iväg. Körde i ca 3 timmar, tills vi kom till samma vägkrog/Burger king som vi åt på på vägen upp, och nu bildade vi en 70 man lång kö genom hela Ödeshögs Burger King. Stor cred till dig som stod i kassan, som arbetade ensam med att få ut hamburgare till 70 pers på 30 minuter. TACK! :)
Efter att alla fått i sig hamburgare och köpt godis osv. till den återstående resan, var det upp på bussen igen och next stop, Lund. Till slut var vi tillbaka vid Eoshallen, där vi startat, och där stod föräldrarna och väntade i regnet.
Som sagt har vi haft en grym helg, tack till Eskilstuna och alla Eosmänniskor för det, nu kör vi ny träning imorgon :)

Snart kommer ett nytt inlägg med en massa bilder från resan! Stay tuned :)
X
 
 
 

EB-söndag!

Spelade EB på Eoshallen idag, som blev extra roligt och tufft då vi mötte killag, Eos p02 grön och vit. Annars stod Malbas f02 blå och vit samt Eos f03 för motståndet. Hela fem matcher blev det på ca 4 timmar, men trots det intensiva schemat ser det riktigt bra ut inför helgens Eskilstuna-cup! 
Nu kör vi all in på veckans träningar! :)
Tack till Hilde för bilden :)
X

Änglacupen!

I helgen åkte vi för andra året i rad till Ängelholm för att spela Änglacupen i Rönnehallen.
För andra året i rad vann vi hela turneringen, efter matcher mot Eos f03, HBBK (Helsingborg), Äli (Ängelholm) samt Lobas f03 i finalen, precis som förra året.
Äli-matchen, som blev "semifinalen" hade vi sagt skulle bli den tuffaste av matcherna, och det blev den verkligen, vi vann med 2 poäng tack vare en sista layup av Linnea i slutsekunderna, följt av bra försvar så de inte hann lägga i en till. Kul att se, speciellt såhär en vecka innan Eskilstuna! :)
 
Ida Bergman på Basket24 har skrivit om oss och flickor 04 i turneringen på Eos hemsida, artikeln hittar ni här.
Här kommer lite mobilbilder från Ängelholm.
X
 

Eos Godistroll ☆

Detta är bloggen om vårt basketlag, IK Eos Lund flickor 02/03. Basketfan? Häng med! :)

RSS 2.0